Syrische anti-ISIS activisten hekelen retoriek PvdA’er

JAN JAAP DE RUITER

Abou Ibrahim – blogger van de website Raqqa is Being Slaughtered in Silence – is boos op de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA). De blogger woonde in Raqqa, de ‘hoofdstad’ van Islamitische Staat in Syrië. “Het ontbreekt ons in ons land niet aan doden. Daar hebben we er genoeg van”, zegt hij tegen ThePostOnline. De activist keert zich tegen de buitengewoon veel geprezen burgervader. “Als ons systeem je niet bevalt, dan rot je maar op”, zo beet Aboutaleb jihadisten in spé toe. De burgervader uitte ze niet één enkele keer, niet twee keer, maar meerdere keren en een van de laatste keren stelde hij zelfs voor dat, mocht hij over een fonds beschikken, hij de reis van de reislustige Syriëgangers zou bekostigen. Ook de blogger Abou Mohammed – die nog steeds in Raqqa woont – hekelt Aboutaleb.

Ik vroeg Abou Ibrahim om een wat uitgebreidere reactie en die liet niet lang op zich wachten:

 

“Ik vind dat westerse regeringen het niet moeten toestaan om diegenen die willen gaan vechten in Syrië hun grondgebied te verlaten. Integendeel, ze moeten opgepakt worden en ze moeten geplaatst worden ofwel in inrichtingen voor zwakzinnigen, in ziekenhuizen of in gevangenissen, en hen aan een therapie onderwerpen waarin ze zowel geestelijk als lichamelijk weer tot zichzelf komen want de Syriërs hebben meer dan genoeg doden in hun land door toedoen van zowel de dictatuur van Assad als de terroristische bewegingen die er zijn. Verder is het zo dat het toestaan aan strijders om het westen te verlaten en naar Syrië te gaan om te vechten dat een niet te overzien gevaar inhoudt voor de westerse landen zelf. Dit soort strijders zullen na terugkeer naar hun land terroristische aanvallen uitvoeren. Deze levensgevaarlijke uitstroom, die de toekomst van de wereld serieus kan veranderen, dient met onmiddellijke ingang gestopt te worden.”

 

In Raqqa sterven mensen door Nederlandse jihadisten

Ook Abou Mohammed is als activist verbonden aan Raqqa is Being Slaughtered in Silence, maar waar Abou Ibrahim heeft moeten vluchten naar een ander –gelukkig veilig- land woont Abou Mohammed nog steeds in het Syrische Raqqa, de stad die tegen haar wil tot hoofdstad van Islamitische Staat is uitgeroepen. Zijn woorden spreken boekdelen:

 

“Ik als jonge Syriër en als activist in de Syrische revolutie, wil het woord richten tot de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb. Hebben Syriërs geen recht op eigen leven zoals andere mensen? Hebben wij het recht niet om in vrijheid en democratie te leven waarvoor onze broeders en zusters en onze mensen hun leven gegeven hebben? Is hij van mening dat het een goede zaak is dat terroristen uit Nederland naar Syrië komen zodat het Nederlandse volk in veiligheid leven kan en Syriërs vermoord worden? Moet het hele Syrische volk sterven zodat de wereld kan zien wat terrorisme kan uitrichten? Is het niet rechtvaardiger dat de regering iedereen die het terrorisme steunt arresteert? Veel Syriërs en vooral de mensen in Raqqa sterven door Nederlandse en in het algemeen Europese immigranten. Ze lijden dagelijks onder hun slechte gedragingen en praktijken.”

 

Een goede politicus luistert naar de noden van elk mens

De woorden van Abou Ibrahim en Abou Mohammed spreken voor zich. Abou Ibrahim en Abou Mohammed zijn beiden moslims, maar spreken Aboutaleb niet aan als moslim maar als mens. Dat maakt hun boodschap des te indringender. Het gaat om een humanitaire kwestie. Niets weerhoudt de Rotterdamse burgervader zijn woorden te relativeren of om te buigen. Een goede politicus luistert naar de noden van elk mens, zelfs al is hij ver weg, en is nooit bang voor voortschrijdend inzicht.

De transcripten van de Arabische teksten van Abou Mohammed en Abou Ibrahim zijn in handen van de ThePostOnline. Abou Ibrahim en Abou Mohammed waren de belangrijkste bronnen van de serie Berichten uit de Islamitische Staat die eerder op ThePostOnline verscheen.

Bericht uit Raqqa: ‘Burgemeester Aboutaleb, we willen uw jihadisten hier niet’

 1. HORTUS:

  Als moslims in vrede met elkaar willen leven, is dat hun zaak. Geven ze de voorkeur aan oorlog, zoals ze al eeuwenlang doen, dan moeten ze dat ook zelf weten – zo lang ze hun intolerante oorlogszucht maar op islamitisch grondgebied houden.

Bericht uit Raqqa: ‘Burgemeester Aboutaleb, we willen uw jihadisten hier niet’

 1. Rare wereld. Aboutaleb wil de jihadisten kwijt en onze minister van Defensie laat op ze schieten in Irak.
  Uit Raqqa schrijft men: “Veel Syriërs en vooral de mensen in Raqqa sterven door Nederlandse en in het algemeen Europese immigranten.”

  Nu vormen de Nederlandse en Europese jihadi’s een behoorlijke minderheid in leger van IS. Daarom krijg ik het gevoel dat hier een overdrijving wordt ingezet om een discussie in Nederland te beïnvloeden.

  De meeste IS-strijders komen uit islamitische landen. Ze hebben met de strijders uit Nederland en Europa gemeen dat ze gewelddadige jihadisten zijn. Die komen uit moslimgemeenschappen overal ter wereld waar de radicale islam wordt gepraktiseerd.

  Het statement van Aboutaleb wordt te letterlijk genomen. Zijn boodschap is dat Rotterdamse, Nederlandse en Europese jihadisten dwazen zijn die niet beseffen wat hun eigen land hen te bieden heeft.

  Ik denk dat men in Raqqa niet bang hoeft te zijn dat de woorden van Aboutaleb een stroom van jihadgangers opleveren. Als het goed is zullen zijn woorden de stroom eerder indammen dan vergroten.
  Bericht uit Raqqa: ‘Burgemeester Aboutaleb, we willen uw jihadisten hier niet’

  1. ANTON:

   Waarom weer naar iemand wijzen die totaal niet verantwoordelijk is voor het probleem.
   Het probleem is wat je doet met relikneuzen die er een krankzinnig wereldbeeld op na houden en dat met geweld in de praktijk willen brengen.
   Wij zouden heel blij zijn als we er van af konden raken.

  2. ANTON:

   Zoals al opgemerkt is zullen deze heren zich niets van Aboutaleb aantrekken en gewoon gaan.
   Daar hebben we het artikel van JJ niet voor nodig.

  3. ANTON:

   Voor de moslimgemeenschap in Nederland is het probleem dat er steeds meer moslims komen die verschillende interpretaties van islam gaan krijgen. Aboutaleb is moslim en heeft wat te vertellen in Nederland.

  4. ANTON:

   Ongelooflijk dat de uitspraak van Aboutaleb al binnen 2 weken in Syrië doorgedrongen is.

  5. JEROEN BOEIJINGA:

   Ik denk dat die Raqqa jongens/meisjes meer recht van spreken hebben dan Aboutaleb en dat Ebru in haar laatste stukje bij GS prima uitlegt wat het ware motief van Aboutaleb is om zich zo te uiten. Zuiver politiek opportunisme waar wij de PvdA al zo lang van kennen. Zelf heb ik er ook nog wel een mening over, maar doen onze meningen er eigenlijk wel toe? Hoe waardevol is genoeg kennis van deze materie eigenlijk? Ja je kan er leuke stukjes mee schrijven of reageren, maar wij gaan de koers van de geschiedenis die nu -vaak met veel bloed- geschreven wordt er niet mee veranderen. Hoeveel snappen wij eigenlijk over wat daar leeft en hoe zij de wereld en niet te vergeten ons het boze westen zien en waarom. Want ook hier al zitten wij maar te typen en houden wij ons niet bezig met doodvermoorden uit naam van een verzonnen vriendje er is meer, veel meer dat hun woede richting westen voed dan de katalysator islam/koran. Wij zijn niet meer dan onmachtige getuigen van weer een paar bloedige bladzijden in het boek van de wereldgeschiedenis.

  6. GOLDIX:

   @Anton,
   “Ongelooflijk dat de uitspraak van Aboutaleb al binnen 2 weken in Syrië doorgedrongen is.”
   __________________

   Zou me niks verbazen als Jan Jaap de Ruiter hier een handje bij geholpen heeft.

  7. ANTON:

   ” Is het niet rechtvaardiger dat de regering iedereen die het terrorisme steunt arresteert? ”
   Volgens mij kunnen we alleen al in Nederland meerdere duizenden mensen direct oppakken.

  8. ANTON:

   @Goldix

   heb het idee dat de informele kanalen binnen de moslimgemeenschap uiterst efficiënt zijn, ook internationaal.

  9. WIM2:

   “heb het idee dat de informele kanalen binnen de moslimgemeenschap uiterst efficiënt zijn, ook internationaal.”

   Met als doel dat het nieuws alleen nog gaat over moslims, door moslims.

   We worden helemaal gek gemaakt, de propagandamachine heb ik nog niet eerder – althans niet bewust – zo op volle toeren zien draaien.

   Een mooi voorbeeld daarvan is het programma ‘rot op naar je land’ waar een of andere griet in het begin een cliché pvv-typetje speelde maar spontaan binnen een paar uur 180% graden gedraaid was en met de verbetenheid waarmee ze over de ‘alibabba’s’ sprak nu met de dezelfde verbetenheid tegen de ‘pvv-egoïsten’ te keer gaat, zoals een ontmaskerde afa-aanhanger een tijdje terug op het journaal zich voordeed als een cliché pvv’er met de uitspraak dat Marokkanen moeten oprotten naar Ankara (Turkije). Hoe opvallend kan je het maken, en toch komen ze ermee weg.

  10. JEROEN BOEIJINGA:

   Als de EO gristenen zo graag al deze mensen willen opvangen doen ze dat maar thuis op de Veluwe. Zetten wij er wel een hoog hek omheen. Een overschot aan gristenen, moslims en wilde zwijnen in dezelfde biotoop kon nog wel eens tot grappige situaties leiden en dan sturen wij John de Mol om er een reallity programma over te maken.

  11. SYNTHETICREALITY:

   Laten we eens beginnen met de simpele constatering dat he een enorme fout is geweest om zoveel tot geweld neigende, makkelijk beinvloedbare, in haat en intolernatie en waanideeen en misplaatste superioriteit uitblinkende moslims ons land hadden moeten binnenlaten (ja er zijn nog altijd veel meer goede moslims, maar voor de slachtoffers doet dat gegeven er niks toe, als van een mand een bepaalde, aanzienlijke hoeveelheid appels besmet is, laat je de mand het beste in z’n geheel staan).

   En, toen ze er eenmaal waren, had de politiek veel harder moeten inzetten op integratie en deels assimilatie. De partijen die de massa-instroom hebben ondersteund en gefaald hebben in het stellen en handhaven van strenge selectie- en integratie-eisen hebben voor een deel ook schuld aan het hele jihadisme- en terrorismedebacle. Er kleeft bloed aan de handen van met name de linkse en progressieve partijen, door hun belachelijke utopische maakbaarheidsdenken en het eeuwige wegkijken.

   Nu zijn er ook Europese islamofascisten, een bizar product van het wollige mensenrechten liefhebbende supersofte progressieve beleid. Als links nou eens 1/4e van de energie die het decennialang gestoken heeft in het verketteren van rechts en het najagen van het extreem-rechtse spook had gestoken in het bestrijden van islamitische intolerantie en van onze normen afwijkend gedrag…

   Te belachelijk voor woorden in feite dat Europa decennialang mensen uit een onderontwikkelde cultuur heeft geimporteerd, bedolven onder subsidiegeld en uitkeringen, voorzien van allerlei maatregelen in hun voordeel (tolken, folders in hun taal, taalonderricht en allerlei cursussen, maatschappellijk werkers, gebedsruimtes, culturele centra, jeugdhonken), met als resultaat dat nu Europese allochtonen van de 3e generatie als barbaarse bloeddorstige middeleeuwse maniaken naar conflictgebieden afreizen om daar huis te houden. We hebben de barsbaarheid zelf binnengelaten, in de vorm van een achterlijke cultuur/ideologie/religie.

  12. JEROEN BOEIJINGA:

   @SC hoe waar ook vergeet niet de vele andere bronnen die een rol spelen in het veroorzaken van de huidige ellende zoals de koude oorlog, strijd om grondstoffen, het uiteenvallen van het Ottomaanse rijk het maken van kunstmatige natiestaten en daar vervolgens dictators aan het roer zetten enz etc. Wel valt op dat in al die landen met hun eigen problemen al dan niet in relatie tot jawel ook onze bijdrage aan een ontwikkeling die al vele decennia bezig is dat de islam/koran een rode draad zijn en het houvast en legitimatie voor de terreur wordt idd uit die religieuze leer gehaald al wordt dat door policor ontkent. Maar ook al speelt die klote religie een hoofdrol wij kunnen niet wegkijken als het om al die andere oorzaken gaat.

  13. BINDSEL:

   Waar deze jongeren in Raqqa op doelen is het feit dat Euro-jihadisten in Syrië zich schuldig maken aan de ergste misdaden tegen de mensheid die je je maar kan bedenken. Randfiguren met beperkte intelligentie die anders in het criminele straat/hiphop milieu zouden belanden – oftewel de onderkant van de maatschappij – nemen nu de rol op van sharia-handhavers (verkapte politieagenten) en lopen ‘zondaren’ te bestraffen met onmenselijke gruweldaden.

   De autochtone Syrische bevolking heeft dit maar allemaal te pikken, anders worden ze afgemaakt door dit tuig. Niet alleen mannen, maar ook vrouwen maken zich hieraan schuldig. Van die verkapte hijab-feministen die in vol gewaad anderen de les gaan lezen, waar geweld eerder de norm dan uitzondering is.

   Van die afstotelijke mentaliteiten, die je ook onder Nederlandse moslima’s ziet, komen in Syrië tot volle bloei. Dat belachelijke islamitische slachtoffercomplex wordt omgevormd tot iets monsterlijks. Kruisigingen, stenigingen, afhakken van ledematen, onthoofdingen.

   Niet alleen dat, maar ze nemen ook de betere villa’s in beslag van de niet-moslims en ‘afvalligen’ die zij hebben verdreven en vermoord. Ze lopen daar te roven en te moorden, en voornamelijk de Syrische bevolking is hiervan het slachtoffer.

   Aboutaleb maakt zich daarom schuldig aan het aanmoedigen van deze misdaden tegen de mensheid. Hij beschouwt de Syrische bevolking schijnbaar als ‘untermenschen’, want zij zullen voornamelijk het slachtoffer worden van dit islamitische import-uitschot dat daar gaat roven en moorden.

  14. BASV:

   Mag ik het even zeggen. Ik wordt zo moe van die mensen. Dag.

  15. BASV:

   Mar ik sta ook weer opgewekd op. Want er wonen maar een paar moslims in mijn omgeving. En weet je wat nu het leuke is. Ze worden weggekeken bij de kramen op de markt. En daar doe ik niet eens aan mee. Ik drink Koffie op het verwarmde terras.

  16. WIM2:

   “nemen nu de rol op van sharia-handhavers (verkapte politieagenten) en lopen ‘zondaren’ te bestraffen met onmenselijke gruweldaden. ”

   Ik begrijp wat je bedoelt maar ik ben het er niet helemaal mee eens want als de europese jihadisten niet die kant op gaan dan is het daarmee niet afgelopen, het overgrote merendeel komt uit islamitische landen. En buiten dat, het zijn moslims die daar huishouden, dan doet het er niet zoveel toe uit welk land ze komen. Ik bedoel, als we het over nazi’s hebben dan hebben we over nazi ‘s en is het verder niet relevant uit welk land ze komen.

   Maar ik begrijp wel wat je bedoelt en het is misschien vreemd dat juist Aboutaleb als moslim dat zegt, het is logischer wanneer een niet-moslim dat zou zeggen, maar uitgerekend de niet-moslim die dat zegt wordt voor fascist uitgemaakt, en Aboutab de hemel in geprezen, de logica is sowieso steeds verder te zoeken.

   Maar ik denk dat we ook weten dat Aboutaleb dat enkel zegt in de hoop nog wat te redden van de Pvda en misschien zelfs minister-president te worden, dan heiligt het doel de middelen.

   Waar ik onlangs aan moest denken, het is een beetje complot denken: De meeste vluchtelingen uit die gebieden worden door de moslims van isis als niet-moslims gezien, ze “reinigen” als het ware die gebieden van niet-islamitische elementen, waardoor hele grote vluchtelingenstromen ontstaan waarmee het westen nog meer ontwricht en belast wordt, en tegelijkertijd hebben ze islamitische ‘lebensraum’ gecreëerd, het islamitische-mes snijdt aan twee kanten. Alleen die verdomde zionisten nog.

  17. BASV:

   Is er iets gaande. Welnee. Ik drink een lekker whiskey.

  18. BASV:

   Wim2: Hoewel ik je begrijp. Er zit ook wel eens een vos in mijn achtertuin.

  19. WIM2:

   “Is er iets gaande. Welnee. Ik drink een lekker whiskey.”

   Als je er maar genoeg van drinkt dan merk je niet eens dat je been eraf gehakt is; ‘neejhoorrr…. er iesjjj niesjj gáááánde *hips*’ :-p

  20. BASV:

   MAar eerlijk gezegd eerder eekhoorns. Die kwamen dan ineens vrij aggressief .

  21. BASV:

   Wim2: Wat is er met jou gaande. Ben je dronken of o.

  22. WIM2:

   Eekhoorns, vossen??

   Het zal wel aan mij liggen.

   Doei.. doei..

  23. BASV:

   Nou ik weet het niet. Maar moet iemand niet 112 bellen of zo.

  24. DICK JANSEN:

   De ene blogger moest vluchten maar de andere zit nog rustig in de stad te bloggen. Waarom moest die ene dan vluchten?
   Gek hè, ik heb nog steeds het idee dat Jan Jaap bij de neus wordt .

   bron : http://politiek.thepostonline.nl/2015/01/26/bericht-uit-raqqa-burgemeester-aboutaleb-we-willen-uw-jihadisten-hier-niet/

About The Author

Avatar

Sound and Picture organization: We are a group of Syrian human rights activists. We noticed the lack of bodies which document abuses against civilians inside Syria, therefore we decided to establish this project, it is specialized to document the violations which have committed by all sides in the ongoing conflict in Syria against civilians in a professional way. The organization is documenting all kinds of violations, and working on the accounting for the groups which committed these violations by the international community. The organization is completely independent, and does not follow any political or military bodies, whether inside or outside Syria.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.